top of page

Så går det till

telefon.jpg

1. En första kontakt

Ring, skicka e-post eller använd vårt bokningsformulär här på sidan för att boka ett kostnadsfritt hembesök eller fråga ut oss om våra tjänster och hur det fungerar.

Vi kommer under samtalet att kort prata igenom hur er situation ser ut och vad ni vill få gjort. Informationen vidarebefordras till vår besiktningsman så att denne kommer förberedd till hembesöket.

 

Om ni önskar ett möte i person så går det bra att besöka oss i våra lokaler på Gårdsfogdevägen 16 i Bromma, men boka gärna en tid i förväg!

hem.jpg

2. Hembesök

Väl på plats i hemmet går vi tillsammans från rum till rum igenom vad som finns kvar och vad som ska göras.

Vår besiktningsman lyfter fram de föremål som kan säljas, talar om vad som kan återvinnas och vad som helt enkelt bara måste forslas bort. Vi kan självklart hjälpa till med allt.

Här finns det tillfälle att fråga om allt som rör bostaden, om det finns några speciella önskemål eller frågor om värdesaker. 

offert.jpg

3. Offert

Efter besöket skickar vi en skriftlig offert som specificerar vad ni önskar få gjort, värde på bohaget och kostnad för önskade tjänster.

Offerten skickas vanligtvis samma dag som hembesöket ägde rum. Efter offerten är det enkelt att ställa följdfrågor via mail eller telefon.

Om offerten godkänns brukar vi kunna boka in uppdraget inom någon vecka.

helahemlastbilar.jpg

5. Transport

Våra medarbetare från transporten anländer med lastbil och all utrustning som behövs. En förman ringer på och en signatur senare påbörjas arbetet med att sortera, packa och forsla bort bohaget.

Du avgör själv om du vill befinna dig på plats eller lämna nycklarna. Vi returnerar dem när uppdraget är utfört enligt överenskommelse.
 

Vi skickar tillräckligt med personal och lastbilar så att de flesta uppdrag utförs på 1 dag. Undantag kan vara större volymer av bohag i exempelvis villor där det kan behövas ett par extra dagar.

flyttstadning.jpg

6. Flyttstädning

​Vår städpatrull påbörjar oftast flyttstädningen inom någon dag efter transporten är slutförd.


Städningen sker efter en punktlista där samtliga punkter genomförs med största möjliga noggrannhet. Vi följer likt alla seriösa aktörer Mäklarsamfundets lista för flyttstädning.


Det är självklart mycket viktigt att detta utförs korrekt. All städning sker med garanti och RUT-avdrag där det är berättigat. Observera att dödsbon inte är berättigade till RUT. Om vi mot förmodan brustit i någon av punkterna åtgärdas detta direkt.

calc.jpg

6. Avslut

​När alla tjänster är utförda kontaktar vi dig och meddelar att bostaden är klar för besiktning. Efter att besiktningen är gjord återkommer du till oss och godkänner arbetet.

Det är ytterst viktigt för oss att du känner dig helt nöjd vår insats och med resultatet. Vi är helt beroende av goda omdömen och referenser. 

Om vi har brustit i någon punkt åtgärdas detta omgående utan bekymmer.

 

Tack för ditt förtroende!

Vanliga frågor & svar

 • Vilka saker tar ni? Vad behöver jag göra?
  Du behöver inte göra någonting utan kan lämna allt orört till oss. Vi brukar säga att du gör så lite eller mycket som du själv vill. Sen gör vi resten. Vi tömmer gärna hela bostaden på bohag, även det som inte går att sälja. Det är den allra vanligaste frågan vi får och alla blir lika glada när vi säger att – ja – vi kan ta allt! Vi är även behjälpliga med enklare nedmonteringar, exempelvis fastskruvade bokhyllor och annat som kan vara jobbigt att göra själv.
 • Varför ska jag välja er över andra aktörer?
  Det finns en hel del aktörer ute på marknaden just nu och under åren har vi sett många komma och gå. Kvalité, pris och tillförlitlighet varierar som i alla branscher och det är därför viktigt att syna var och en. Vi rekommenderar att ni tar in minst en till aktör och jämför själva. Vi brukar framhålla: Omgående utförande – Många gånger är vi ute på ett hembesök redan samma dag. Ofta kan vi utföra även större uppdrag inom en vecka. Erfarenhet – Vi har fått förtroendet att omhänderta över 6.000 hem sedan 2006 med i stort sett samma personal vilket gör att vi har rutinen väl inarbetad. Tydlighet - Skriftlig offert oftast samma dag, specificerade avtal med möjlighet till digital signatur samt regelbundna uppföljningar vad som händer och sker med uppdraget. Rykte - Vi har förtroendet och samarbetar med en mängd gode män, begravningsbyråer advokatfirmor, auktionshus, butiker och handlare. Vi återvinner mest – vi strävar efter att sälja eller skänka så mycket som möjligt av bohaget. Vi ser våra tjänster som en naturlig del av stadens kretslopp och tror starkt på att vi som får förtroendet att förvalta våra materiella tillgångar bör göra det med hållbarhet och återvinning i fokus. Oöverträffad flexibilitet – vi gör det ni vill, hur ni vill, när ni vill. Var inte rädd för att ställa frågor eller krav – det är så vi har utvecklats och blivit det vi är idag. Vi är ytterst lyhörda och tillmötesgående. Kom ihåg att våra hembesök är kostnadsfria och sker helt utan förpliktelser.
 • Vad kostar det att anlita er?
  Vi har ingen fast prislista utan allt beror på uppdragets omfattning. Allra bäst är det om du bjuder in oss på ett besök så att vi på plats kan gå igenom allt. Du får då direkt en uppskattning på eventuella intäkter och utgifter som uppdraget kan generera. Efter besöket får du en specificerad offert som du kan jämföra med andra aktörer. Besöket innebär inga förpliktelser eller krav och är helt kostnadsfria. Alternativt kan vi försöka att ge en fingervisning på telefon om du beskriver uppdraget eller skickar in bilder till oss. Vi har utfört många uppdrag bara baserat på samtal och e-korrespondensens. Kom ihåg att vi också matchar offerter. Om ni mot förmodan skulle få en mer fördelaktig offert av våra konkurrenter, oavsett om det handlar om tjänst eller kostnad, så uppmuntrar vi att ni kontaktar oss så ska vi se till att ge dig ett bättre erbjudande. Vi vill vara det självklara valet både vad det gäller kvalité av tjänst och kostnad. Kontakta oss idag så matchar vi offerten!
 • Vad händer med det som inte går att sälja?
  Vår intention är att sälja och återanvända så mycket som möjligt av bohaget. Det tjänar ni, vi och miljön på. Det finns dock alltid en del som vare sig kan säljas eller skänkas bort vilket vi då sorterar och kör till den för uppdraget närmast belägna återvinningscentralen.
 • Finns det RUT-avdrag för era tjänster?
  RUT finns tillgängligt för våra tjänster flyttstädning, flytt till ny bostad samt i viss mån transport för återanvändning/försäljning. Personen som utfärdar uppdraget måste äga fastigheten och/eller vara skriven på adressen om detta ska vara giltigt. Det gäller alltså tyvärr inte dödsbo där den avlidna är ägare till fastigheten. Läs mer om dödsbo och RUT på Skatteverkets sida.
 • Hur snabbt kan ni få allt gjort?
  Vi kan vara riktigt snabba om du så önskar. Många blir förvånade när vi kan vara på plats redan samma dag för det första besöket. Oftast kan vi utföra själva uppdraget inom en vecka. Om det är tidskritiskt så vill vi gärna att du hör av dig så snart som möjligt så kan vi direkt titta över vår kalender och hur det ser ut.
 • Jag eller en anhörig ska flytta till ett äldreboende. Kan ni hjälpa mig?
  Självklart. Det är en hel del att göra när man ska flytta från större till mindre vilket ett äldreboende oftast innebär. Efter att ni har skapat er en uppfattning om vad som ska sparas och vart det ska flyttas så vill vi gärna att ni hör av er till oss. Vi kommer ut på plats och går igenom uppdraget tillsammans. Om något av bohaget ska transporteras till en tredje plats är det inte heller några problem. Det som ni inte önskar ta med er kan vi försöka sälja eller avyttra på annat lämpligt vis. Vi kan sedan hjälpa till att transportera ditt bohag till det nya boendet och även vara behjälpliga vid möbleringen.
 • Lämnar ni garanti för flyttstädning?
  Ja. Det är självklart mycket viktigt att detta utförs korrekt för oss, för er och för den som sedan ska flytta in. Ingen vill komma till ett nytt boende och bli besviken. Det är sällan vi får några anmärkningar på våra uppdrag, men om det skulle uppkomma några konstigheter så åtgärdar vi detta omedelbart. Som de flesta andra seriösa aktörer följer vi Mäklarsamfundets rekommendationer för flyttstädning.
 • Är ni försäkrade?
  Ja. Vi är försäkrade genom Trygg-Hansa som omfattar alla våra transporter, personal och lager.
 • Innehar ni trafiktillstånd?
  Ja. Du kan kontrollera detta på Transportstyrelsens webbplats via denna länk. Vårt organisationsnummer är 559012-7071 (Formstad Auktioner AB). ”Bara den som har yrkestrafiktillstånd får bedriva yrkesmässig trafik. Transportstyrelsen är tillståndsmyndighet och prövar om du är lämplig att få ett trafiktillstånd och driva trafikföretag.” Detta säkerställer att hantering och transport sköts på ett korrekt och seriöst sätt.
 • Vart är ni verksamma?
  Vi är verksamma inom hela Stockholms län. Gäller ditt ärende utanför Stockholm så är du alltid välkommen att kontakta oss. Kanske kan vi ge dig en referens eller hjälpa dig på vägen i alla fall.
 • Utför ni värderingar som en enskild tjänst?
  Nej, inte som en enskild tjänst. Med värdering som enskild tjänst åsyftas att en fullständig genomgång görs av bohaget och värderingen protokollförs. Sådana värderingar används främst vid bodelning, för försäkringsärenden eller bouppteckning. För detta rekommenderar vi att ni vänder er till exempelvis Bukowskis eller Auktionsverket som gör detta mot en kostnad. Vi utför bara värdering i sammanband med en eventuell försäljning
 • Hur fungerar matchning av offerter?
  Vi rekommenderar alltid våra potentiella uppdragsgivare att kontakta fler aktörer för att göra ett så bra val som möjligt. Det ökar känslan av nöjdhet och gynnar både oss och er. I vårt arbete med att ta fram de mest kostnadseffektiva och kvalitativa tjänsterna så erbjuder vi att matcha våra konkurrenters pris. För att jämförelsen ska vara rättvis gäller följande förutsättningar: Företaget är ett registrerat aktiebolag Konkurrerande offert måste vara skriftlig och skickas till oss för granskning Tjänsten eller tjänsterna är likvärdig(a) Vi förbehåller oss rätten att refusera prismatchning om något av ovan ej skulle stämma. Vill du veta mer? Kontakta oss!
bottom of page